سال 79 اولین باری بود ویروس رایانهای میدیدم هنگامی که معاون فنی مؤسسه یک ویروس ضمیمه شده به ایمیل دریافت کرد و آن را برای من فرستاد از نوع ویروسهای اسکریپتی بود که از طریق Shell ویندوز و با آبجکت WS c r i p t کار میکرد خوبی این ویروسهای اسکریپتی این است که تمام سورس آن قابل مشاهده و بررسی است مدتی وقت صرف کردم و تمام کدها را پس از پرینت گرفتن خواندم تصمیم گرفتم همان زمان مفصلمطلبی بنویسم و نامش را بگذارم: «کالبدشکافی یک ویروس» شاید به زیور طبع آراسته شود و به معرفی اجزای یک ویروس پردازد اما این کار را هرگز نکردم مهمترین مانع وقت بود که نیافتم و مانع دیگر؛ ترس از اینکه چیزی را ترویج کنم آسیبزا و مشکلساز!
چند وقت پیش امّا دوستی اطلاعاتی درباره ویروسها خواست پس از آنکه سه ویژگی ذیل را برای ویروس ذکر کردم: 1. باید بتواند خود را پنهان نماید 2. بتواند به سرعت تکثیر شود 3. قادر باشد به برنامههای سالم متصل شود ویژگیهایی که سبب شده نام یک موجود میکروبیولوژیک را برای چند خط کد رایانهای بگذارند اصرار کرد که بیشتر از این ببیند یک خط کد برایش نوشتم و در یک فایل کوچک البته فقط برای اینکه ویژگی دوم ویروس را نشانش داده باشم به نظرم آمد شاید کارگاه خوبی برای دوستان تازهکار باشد این خط کد را ببینید:
اگر آن را در یک فایل نوشته و با نام virus.bat ذخیره نمایید هنگام دوبل کلیک کردن فایل میتواند خودش را در تمامی فولدرهای دستگاه تکثیر نماید به همین سادگی! البته میتوانید cmd /q /c را هم ابتدای آن قرار دهید تا تمیزتر عمل کند. البته این یک ویروس نیست یعنی هیچ عملیات شرارتآمیزی انجام نمیدهد فقط نحوه «خودتکثیری» یک ویروس را نشان میدهد هر وقت خواستید میتوانید کار کردن آن را متوقف سازید و بعد هم با جستجوی نام فایل هر چه از آن در دستگاه خود یافتید پاک نمایید پس نگران نباشید! کد اینجا هست، میتوانید بردارید.
البته اگر آنتیویروس خوبی داشته باشید فوراً به شما پیغام خواهد داد آنتیویروسهای هوشمند به فرایند «خودتکثیری» حساسیت دارند! برچسبهای مرتبط با این نوشته:
|