وبلاگ :
شايد سخن حق
يادداشت :
مسأله شناخت 42
نظرات :
0
خصوصي ،
6
عمومي
نام:
ايميل:
سايت:
مشخصات شما ذخيره شود.
متن پيام :
حداکثر 2000 حرف
كد امنيتي:
اين پيام به صورت
خصوصي
ارسال شود.
+
حامد
اگر چه جامعه مدرسين توجه نکرده ولي به نظرتون ميشه اين ايده را حداقل در ابتدا در شماري از موضوعات بين دوستان اجرا کرد و بعد به تدريج موضوعات را گسترش داد؟
نوشته بوديد که جامعه ي مدرسين بايد به اعضاي شورا حجيت دهد. درست است که اگر حجيت مي داد خيلي خوب بود ولي براي اينکه کار روي زمين نماند، اعضاي شورا هر مطلبي که مي نويسند را به منابع معتبري ارجاع دهند. اگر شخص خواننده ي آن مطلب به صحت آن شک کرد مي تواند به منبع مربوطه مراجعه کند. بنابرين ديگر نيازي به تاييد جامعه ي مدرسين نيست. البته وقتي محبوبيت پيدا کرد، نظر جامعه ي مدرسين هم جلب مي شود.
يک سوالي که برام پيش اومد اين است که فرض کنيد ايده ي شما در قالب يک پايگاه اينترنتي شکل بگيرد. در يک موضوع ممکن است به مرور زمان صدها نفر که به گمان خود ايده ي جديدي دارند مطلبي را در سايت بفرستند. چيزي شبيه سايت هاي مقالات علمي.
کافيه در سايت معروف مقالات نيچر nature يک موضوعي را سرچ کنيد صدها مقاله ميابيد که همگي مدعي حرف تازه اند. کار محقق نيز سخت مي شود.
پيشنهاد شما چيست؟
پاسخ
وقتي به نشريات علمي معتبر دنيا نگاه ميکنيم، چيزي که به آنها اعتبار بخشيده است، حضور اساتيد برجسته در هيئت تحريريه آنهاست. به نحوي که اگر آن افراد نبودند، آن نشريه نميتوانست اعتبار داشته باشد. انتشار يک مقاله کار سختي نيست، نشريات زيادي وجود دارد. تأسيس يک نشريه و گرفتن مجوز هم سخت نيست، آن نيز ممکن. اما چه کسي نشريه شما را مطالعه خواهد کرد و مقاله تازه شما را خواهد ديد؟ از آن سادهتر سايت، ولي چه فايده وقتي مقاله شما در سايت شماست و نه در سايتي که مورد بازديد دانشمندان است؟ مسأله ما انتشار نيست، دسترسي به ذهن انديشمندان است. اينکه چه کنيم فلان و فلان دانشمند به اين نشريه يا سايت مراجعه کنند. ژورنالهاي علمي دنيا چنين وضعي دارند. مثلاً فلان ژورنال دندانپزشکي رتبه يک دنيا، هر دندانپزشکي در هر کجاي جهان که باشد، اگر بخواهد از مرزهاي دانش مطلع باشد آن را ميخواند. اگر مطلبي هم داشته باشد تلاش ميکند در آنجا منتشر سازد. همه هم ميدانند هر چه حرف تازه در دندانپزشکي باشد آنجاست. اين توافق و تفاهم خيلي مهم است. ما چنين چيزي نياز داريم. اگر باشد، فلان مرجع تقليد نوآورياش را براي آن نشريه خواهد فرستاد و ساير مراجع ميبينند و اگر نقد داشته باشند براي همان نشريه. اينطوري علم سريعتر رشد ميکند و اينهمه آراء متفاوت بر جا نميماند و بسياري به وحدت ميرسد. تا نتوانيم حجيّت و اعتبار نشريه را درست کنيم، فايدهاي ندارد. ميشود مثل صدها نشريه که در روزنامهفروشيهاست و هزاران سايت که در اينترنت. تشکر از نظر شما.