وبلاگ :
شايد سخن حق
يادداشت :
درآمد بيشتر؛ چاق يا لاغر؟
نظرات :
0
خصوصي ،
4
عمومي
نام:
ايميل:
سايت:
مشخصات شما ذخيره شود.
متن پيام :
حداکثر 2000 حرف
كد امنيتي:
اين پيام به صورت
خصوصي
ارسال شود.
+
سلام
با عرض سلام واحترام .ماري کوري دانشمند بزرگ که بدون کشفيات وي جهان موهبت بزرگي را از دست مي داد مادر و شاغل والهام بخش فرزندان خود بود. البته با همراهي همسرش.
پاسخ
:)
+
حامد
ممنون، بله حق با شماست. كسي نمي پذيرد. ولي حداقل اگر خودمان به چنين آرماني اعتقاد داشته باشيم، سعي مي كنيم تا در مسير چنين آرماني حركت كنيم. مثلا همسر خود را بيشتر به كارهاي خانه تشويق مي كنيم. حركتي به تدريج و رو به جلو براي نزديك شدن به آرمان مورد نظر.
پاسخ
احسنت. همين است. آرمانها را بايد شناخت و براي رسيدن به آن تلاش كرد. تفكر غرب به شدت در تلاش است زنها را از خانه و خانهداري بيزار نمايد. همين ديروز مقالهاي را خواندم جايي، خانمي در نقد فيلمهاي سينمايي، از نقشهاي خانهداري زنها بد ميگفت. پيوسته خانهداري و بچهداري و شوهرداري را كاري پست جلوه ميدهند. عبارت وي را ببينيد: «چهره اي که سينما از زن ايراني ارائه کرد، در بهترين شکل، مهر تاييد بود بر تفکر متحجر و تعصب آميزي که تنها يک چهره و يک نقش رستگار براي زنان مي شناخت: شهروندي درجه 2 که مهم ترين وظيفه اش باز توليد نيروي انساني و انجام خدمات خانگي و زيستن در حصار بسته خانه است.» (شهلا لاهيجي، روزنامه ايران، 1396/12/21) دقت ميكنيد چطور تربيت نيروي انساني كه هدف از بعثت انبياء بوده است را كاري پست و درجه دو جلوه ميدهند!!! با اينكار است كه زنان جامعه را به كار در بيرون تشويق ميكنند. توضيح دادن واقعيات و تشريح وظايف مهم زنان در جامعه كار بسيار درستيست. اگر چه قدرت رسانه از قدرت شوهر معمولاً بيشتر است! ديدهام كه عرض ميكنم! (من خودم موفق نشدم زن سابقم را توجيه كنم تا به ارزش پرورش فرزند پي ببرد. همين است كه 9 سال پيش به هوس كار در جامعه رفت و وظيفه ارزشمند تربيت فرزند بر عهده خودم افتاد كه البته از اين بابت خوشحال و راضيام و خدا را شكر ميكنم :) در پناه خدا.
+
حامد
سلام، امروز وقت زيادي گذاشتم براي مطالعه ي احاديث مربوط به حضور زن در اجتماع.
با توجه به فرمايش حضرت فاطمه(س) كه
"
خَيْرُ لِلْنِّساءِ اَنْ لا يَرَيْنَ الرِّجالَ وَ لا يَراهُنَّ الرِّجالُ؛
چه نيکو است براي زنان که مردان [نامحرم ]را نبينند و مردان [نامحرم] هم آنان را نبينند."
و نيز از امام علي(ع) كه به مردان در مورد همسرانشان مي فرمايند :"... بير
ون رفتنشان بدتر از اين نيست كه شخص نامطمئن را بر آنها وارد كنى. واگر توانستى كارى كنى كه غير تو را نشناسند"
و نيز احاديث مبني بر فضيلت نماز زن در خانه نسبت به مسجد.
خصوصا در شرايط و زمانه ي امروز از اين احاديث آيا مي توان نتيجه گرفت كه همسر خود را تشويق كنيم كه جز در ضرورت شرعي به بيرون خانه نرود؟
پاسخ
سلام. بيشتر اوقات، آرمانها با واقعيتها بسيار فاصله دارند. فرض بفرماييد كه قرار باشد چنين اقدامي نماييم، آيا زنهاي جامعه ما ميپذيرند؟! شوهري به همسر خود چنين بگويد، چه نتيجهاي در پي خواهد داشت؟!
+
حامد
حسين رشيدي در كتاب حريم عفاف نوشته است:"
در اين عصر و زمان بر مردان صاحب غيرت لازم است که نهايت سعي را در محافظت اهل و حرم خود نمايند و ايشان را از بيرون رفتن از خانه ممانعت نمايند، مگر شرعاً واجب شده باشد، مانند سفر حج واجب يا رفتن به خانه عالم خدا ترس به جهت اخذ مسائل واجبه، هر گاه مردان خود متمکن از اخذ مسائل رساندن به آنها نباشند و قبول نکنند که مردان خود بروند و بپرسند.
بلکه اگر فرض شود که يقين حاصل شود به اينکه رفتنشان به يکي از مواضعي که شرعاً راجح است چون زيارت ائمه (عليهم السلام) يا مجمع تعزيه زنان يا امثال اينها که از مفاسد خالي است، ظاهر آن است که اذن دادنشان جايز باشد، همچنان که رفتن زنان عجوزه به امثال اين مواضع ضرري ندارد"
پاسخ
بزرگان در اين زمينه بسيار سخن گفتهاند و كتابهاي زيادي موجود است. ميشود مراجعه كرد. شهيد مطهري و همينطور آقاي جوادي آملي هم در اين موضوع كتاب دارند.