وبلاگ :
شايد سخن حق
يادداشت :
من؛ مسئول 7
نظرات :
0
خصوصي ،
2
عمومي
نام:
ايميل:
سايت:
مشخصات شما ذخيره شود.
متن پيام :
حداکثر 2000 حرف
كد امنيتي:
اين پيام به صورت
خصوصي
ارسال شود.
+
حامد
سلام، آيا از اين حديث زير مي توان نتيجه گرفت که بشر تا زمان ظهور قادر به توليد علم جديدي اضافه بر آنچه رسولان الهي آورده اند نخواهد بود؟ و تنها بعد از ظهور حضرت قائم به بقيه علوم آگاه مي شود.
علم، بيست و هفت حرف است. همه آنچه تا به امروز رسولان الهي آورده اند، تنها دو حرف است و مردم بيش از اين دو حرف نمي دانند. هر گاه قائم ـ عج الله تعالي فرجه الشريف ـ قيام کند، بيست و پنج حرف ديگر را به اضافه آن دو حرف ارائه و در ميان مردم اشاعه و آموزش مي دهد.
پاسخ
سلام. منظور از «علم» در اين حديث روشن و واضح نيست. با توجه به اينكه در پارهاي از احاديث منظور از علم، فقط علم حقيقيست، نه فيزيك و شيمي و رياضي، به نظر ميرسد نشود با قطعيت آن نتيجهاي كه شما فرموديد را گرفت. مراد از علم ميتواند آگاهي از احكام الهي باشد، يا مصالح و مفاسد بشريّت. در هر صورت ما با چشمان خود ميبينيم كه بشر توانسته به دانشهايي دست پيدا كند كه در تعاليم انبياء عظام الهي نبوده است. معمولاً در زبان دين، به اين دانشهاي مادّي بشري «علم» گفته نميشود. با توجه به اينكه تعريف علم در نزد بزرگان ما نوريست كه خداوند بر قلب انسان فرو ميفرستد (العلم نورٌ يقذفه الله في قلب من يشاء)، فناوريهاي امروز از اين تعريف خارج ميگردند. در پناه خدا.