وبلاگ :
شايد سخن حق
يادداشت :
نسبت عقل و دين 28
نظرات :
0
خصوصي ،
4
عمومي
نام:
ايميل:
سايت:
مشخصات شما ذخيره شود.
متن پيام :
حداکثر 2000 حرف
كد امنيتي:
اين پيام به صورت
خصوصي
ارسال شود.
+
حامد
از پاسختان ممنونم. پاسخ بخشي از سوالم را از فرمايشتان دريافتم. بخش ديگر سوالم را با ذکر مثالي توضيح مي دهم. آنگونه که برداشت کرده ام فقيه مي گويد اگر به منزل کسي رفتيم که حتي گمان داريم که اهل شراب خوردن است، و يک ليوان نوشيدني به ما تعارف کرد، ما وظيفه اي نداريم که بپرسيم که در اين ليوان، شراب است يا شربت! در نتيجه اگر خورديم و فهميديم که شراب بود، ما گناهي نکرده ايم هرچند شراب اثر وضعي خود را مي گذارد و ما مست مي شويم!
بنده هر چند حکمت حکم شرعي اخير را نمي دانم ولي مي پذيرم. جايي که پذيرش آن برايم غير معقول است، قياس يا تعميم حکم بالا به مسائلي همچون اسرائيل است. اين که ما وظيفه اي نداريم در مورد اجناس و کالاهاي اطرافمان تحقيق کنيم که ساخت شرکتي حامي صهيونيسم هست يا خير. بعد اگر آن کالا واقعا مرتبط با صهيونيسم بود، اثر وضعي آن اين مي شود که بر ثروت صهيونيسم افزوده مي شود و گلوله اي بر سينه ي کودک فلسطيني اصابت مي کند. اثر آن مي شود که فيلم هاي ضد اسلام ساخته مي شود و ...
بعد ما به راحتي از سايت هايي مثل گوگل و برنامه هايي مثل وايبر روزانه استفاده کرده و مي گوييم وظيفه نداريم تحقيق کنيم که آيا اين ها سودي به صهيونيسم مي رسانند يا خير!
پاسخ
أحسنت. به نكته دقيقي اشاره فرموديد. بنده نيز در عرايضم مدام تأكيد كردم كه «فقه موجود» اينگونه معتقد است. از همين روست كه سالهاست فقهايي پيدا شدهاند كه دم از «فقه حكومتي» ميزنند؛ يعني فقهي كه منفعل نيست و به صورت فعّال در عرصه زندگي بشر وارد ميشود. امروزه فقه ما صرفاً پاسخگو به مسائل مستحدثه است، و به همين مشكلات كه ميفرماييد دچار شدهايم. نمودار
http://rastan.parsiblog.com/Posts/276
را ببينيد. در اين سايت هم ميتوانيد بيشتر درباره مسائل مورد نظرتان اطلاعات كسب بفرماييد.
http://www.fiqhehokomati.ir
ما در آستانه يك رويداد عظيم در حوزههاي علميه شيعه هستيم؛ تحوّلي در امر فقاهت در حال رويدادن است. همان پرشي كه از «اخباريگري» ما را به «اصول» رساند. امروز از فقه منفعل به سوي فقه پويا و فعّال در حال رويدادن است. موفق باشيد.