وبلاگ :
شايد سخن حق
يادداشت :
يادبود صنايع مفقوده
نظرات :
0
خصوصي ،
6
عمومي
نام:
ايميل:
سايت:
مشخصات شما ذخيره شود.
متن پيام :
حداکثر 2000 حرف
كد امنيتي:
اين پيام به صورت
خصوصي
ارسال شود.
+
حامد
ممنونم، آقاي اکبرنژاد بياني بسيار روان و شيوا دارند. آنطور که در سايت نوشته شده، بسته ي جامع اجتهادي موسسه، همه ي آن چيزي که براي اجتهاد نياز است را در بر دارد.
ببينيد درست متوجه شده ام: تمام دروس حوزه و يا دروسي که در موسساتي مانند موسسه آقاي اکبرنژاد تدريس مي شوند همه براي فهم صحيح دين اسلام از قرآن و روايات معصومين(ع) و به کاربستن آن در زندگي است.
همچنين طبق احاديث عرض حديث بر قرآن، اعتبار روايات، پس از عرضه آن ها بر قرآن و و کشف عدم مخالفت آن با قرآن است.
بنابرين به اين استدلال، براي فهم صحيح دين از اسلام به نظرم مي رسد بهتر است از خود قرآن شروع کنيم و براي اين کار يک دور تفسير بخوانم و بعد از آن به سراغ دروس آقاي اکبر نژاد و يا امثالهم بروم. درسته؟
پاسخ
دروس حوزه علميه از ديرباز سه قسمت داشته است؛ نخست مقدمات. تا مقدمات را نخوانده باشد نميتواند از دروس حوزه استفاده كند. مقدمات شامل دورههاي تخصصي زبان عربيست؛ صرف و نحو و معاني و بيان. امروزه در حوزه شش سال طول ميكشد. سپس دوره سطح است. مباحثي كه استاد اكبرنژاد طرح فرمودهاند، مربوط به دوره سطح است. تا مقدمات را نخوانيم استفاده از سطح دشوار ميشود. بنده تمام كتابهاي ايشان را خريداري كرده و مطالعه كردهام، در اين چند سال. اينها ابزار استنباط و فهم دين است. ولي كار كردن با اين ابزار مهارتي ميخواهد كه در كلاس درس و در محاجه با استاد به دست ميآيد، در مباحثه و پژوهش و تحقيق. اجتهاد همان مهارت است. فهم خود قرآن هم وقتي بحث از تخصص باشد، نياز به ابزار دارد. استاد اكبرنژاد در كتابهاي خود از ابزارهاي فهم قرآن سخن گفته است؛ منطق فهم دين. البته كه ميشود قرآن را خواند و فهميد، هر انساني ميتواند. اما اين فهم «عمومي» است و نه «تخصصي». فهم دوم زماني به دست ميآيد كه ابتدا «اصول فقه» و «تفسير» را بلد باشيم و مقدار زيادي صرف و نحو عربي. پيشنهاد بنده اين است كه از طريق لينك زير با شخص استاد اكبرنژاد يا شاگردان وي مشورت فرماييد. دورههاي آموزشياي در مؤسسه دارند كه شايد بتوانيد استفاده كنيد:
http://jame.feghahat.com/signup/signup_in_visit.php