وبلاگ :
شايد سخن حق
يادداشت :
انرژي هاي آزادشونده غيرهمسو 20
نظرات :
1
خصوصي ،
1
عمومي
نام:
ايميل:
سايت:
مشخصات شما ذخيره شود.
متن پيام :
حداکثر 2000 حرف
كد امنيتي:
اين پيام به صورت
خصوصي
ارسال شود.
+
حامد
يا عليم
سلام عليکم، ممنون از مطلبتون. با خواندن مطلبتون سوالي برايم پيش آمد. آنچه از سيره ي رسول خدا و ائمه در مورد علت هجرت فهميده ام را برايتان مي نويسم. ببينيد درست متوجه شده ام يا حير.
پيامبر(ص) نخست در مکه شروع به تبليغ اسلام کرد و اين قدر استقامت ورزيد تا اينکه براي حفظ جان، مجبور به هجرت شد و در مدينه تشکيل حکومت داد. امام رضا(ع) نيز همين گونه. ايشان مجبور شد سرزمين مادريش را ترک کند و به مشهد هجرت کند. پس اصل بر ماندن بوده تا زماني که نيرو به اندازه ي کافي جمع شود و سپس قيام صورت گيرد.
حالا در مورد فضاي مجازي سوالم اين است که آيا مکه ي فضاي مجازي، سايت و وبلاگ است و مدينه پيام رسان ها؟ منظورم اين است که آنقدر در سايت شروع به تبليغ کنيم تا زماني که رانده شويم مثلا فيلتر شويم آنگاه به پيام رسان هجرت کنيم؟
و يا اينکه اصلا مکه ي اين جهاد را ارتباط حضوري در حوزه و دانشگاه بدانيم و اينقدر به اين کار استقامت ورزيم تا ما را بيرون کنند و مجبور شويم در سايت تبليغ کنيم.
پاسخ
سلام. به گمانم، قياسي مع الفارق است. حضرت رسول (ص) در پي تشكيل حكومت اسلامي بوده است. حكومت پايگاه ميخواهد و مركزي براي هدايت. مكه مكاني بوده كه از زمان حضرت ابراهيم (ع) براي اين منظور از سوي پروردگار در نظر گرفته شده بود. بحث هجرت از مكه و سپس بازگشت به مكه پيرامون اين موضوع است. اما حضور ما در فضاي مجازي يا حقيقي و تبليغ دين اسلام، ارتباطي با تشكيل حكومت ندارد و مكان و زمان در آن موضوعيت استقلالي ندارد. هدف ما رساندن پيام الهيست، اينجا تفاوتي نميكند در كجا باشيم. آنچه تعيينكننده ميشود «راندمان» است. اگر يك مكاني باشيم كه تعداد بيشتري با كيفيت بهتري از تبليغ ما بهره ميبرند، قطعاً ارجحيت دارد بر مكاني ديگر كه از نظر كمّي يا كيفي پايينتر است. ضمن اينكه حضور موازي هم ممكن است. ما هم حضوري تبليغ كنيم، زماني كه در جامعه هستيم. هم مجازي، وقتي در خانه نشستهايم. در بخش مجازي هم ميتوان از همه ابزارها استفاده كرد. مانعيّتي براي جمع اين فعاليتها وجود ندارد، تا نياز به هجرت باشد. مگر وقت و زمان. اگر فرصت كافي نداريم، آن ابزاري را انتخاب ميكنيم كه بيشترين مخاطب و مناسبترين را داشته باشد. البته در اين ميان، بحث از استعداد و توانمندي هم هست. اگر كسي نتواند مجازي تبليغ كند، حضوري، يا آنكه نميتواند از اپها استفاده كند، با مرورگر. همه اين متغيّرها ميتواند دخيل در انتخاب بستر ارتباطي براي تبليغ باشد. در پناه خدا.